Rentravel vuokralleottajalle
Rekisteröidy Rentravel -palvelun käyttäjäksi täyttämällä henkilö- ja yhteystiedot. Valitse haluamasi ajoneuvo ja ajankohta. Ota huomioon, että eri ajoneuvoilla voi olla erilaisia rajoituksia vuokraukselle: vuokrauksen aloitus voi olla mahdollista vain tiettyinä viikonpäivinä (tällöin aloituspäivät näkyvät kalenterissa tummina), eri vuodenaikoina voi olla eri pituisia minimivuokrausaikoja ja hinnat voivat vaihdella eri sesonkien mukaan. Ajoneuvon esittelykuvan yhteydessä näkyvä hinta määräytyy Peruskauden (kevät ja syksy) mukaan. Varatessasi ajoneuvon maksat varaus- ja palvelumaksun, varsinainen vuokranmaksu erääntyy maksettavaksi joko 30, 45 tai 60 vrk ennen vuokrauksen alkua (Vuokralleantajan asettaman valinnan mukaan). Vuokranmaksu tapahtuu myös Rentravel -palvelun kautta: eräpäivän lähestyessä saat sähköpostiisi maksuviestin. Mikäli varaus tapahtuu lähellä Vuokralleantajan asettamaa vuorokausirajaa tai sen jälkeen, erääntyy koko maksu maksettavaksi heti varauksen yhteydessä. Maksutapahtuman jälkeen pääset sopimaan tarkan ajan ajoneuvon käyttöopastukseen ja luovutukseen palvelun viestiosion kautta. Ajoneuvolla voi olla Rentravel -palvelun käyttöehtoja täydentävät ehdot (mm. vakuutuksen omavastuu, takuumaksu, kilometrirajat). Mikäli haluat kysyä varaamisesta jotain, ota rohkeasti yhteyttä sivun alareunasta löytyviin yhteystietoihin. Mukavaa matkaa!
Matkalle lähdössä?
Tässä sinulle lyhyt opastus matkailuajoneuvon valintaan, ole hyvä!
Matkailu-/retkeilyauto vai asuntovaunu?
Karavaanimatkailu tarjoaa varsinkin perheille ja ulkoilmaharrastusten parissa lomaileville oivan tavan viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa tehden niitä asioita, mistä nauttii. Jos matkailuautoilun maailma ei ole sinulle ennestään tuttua ja lähimatkailu kiinnostaa, poimi tästä vinkit matkaan, niin tiedät, millainen matkailuajoneuvo olisi sinulle paras matkakumppani.
Lomakauden lähestyessä toiveissa olisi yhteinen omatoimiloma luonnosta, harrastuksista ja yhteisestä ajasta nauttien. Ehkä vanhempien kanssa lapsuudessa tehdyt reissut tuovat mieleen sen todellisen reissaamisen tunteen, kun yötä oltiin järven rannalla ja kun aamulla syötiin kaasuhellalla keitettyä puuroa ilman kiireen häivää.
Omatoiminen lomailu matkailuajoneuvolla on erinomainen tapa viettää aikaa yhdessä ilman turhia aikataulupaineita juuri siellä missä haluaa. Lapsille matkailuauto tai asuntovaunu on koko reissun kohokohta, joka tuo sekä pienille että isommillekin matkailuun seikkailun makua!
Luontomatkailun suosiminen lähimatkailun merkeissä on ekologista, ja yleisesti pohditaankin vaihtoehtoja lentomatkustuksen vähentämiseksi. Mikäli matkailuajoneuvot eivät ole ehtineet tulla vielä tutuiksi, oikean ajoneuvon valitseminen saattaa tuntua haastavalta. Seuraavaksi luvassa on muutama hyvä vinkki, joiden perusteella saat selvyyttä siihen, kannattaako reissukodiksi valita matkailuauto vai asuntovaunu.
Montako lomailijaa reissuun lähtee?
Matkalaisten määrä vaikuttaa merkittävästi ajoneuvon valintaan. Lähdetäänkö matkalle lapsiperheenä vai pariskuntana? Yleensä matkailuautoissa on makuupaikat 4 – 5 hengelle, joten pienempien lasten kanssa tilaa on hyvin riittämiin. Matkustuspaikkojen määrä matkailuautoissa saattaa poiketa makuupaikkojen määrästä, joten ota aina yksityiskohtaisesti selvää mietinnässä olevasta mallista.
Mikäli reissuun lähtee yksin tai kaksin, on matkailuautoa pienempi ja ketterämpi vaihtoehto pakettiauton pohjalle rakennettu retkeilyauto. Usein retkeilyautoissa on makuupaikat kahdelle, mutta erikoisvalmisteisissa malleissa saattaa olla lisävuodepaikka katosta nousevassa alkovissa. Tällöin retkeilyautokin toimii yöpaikkana kolmelle - neljälle henkilölle.
Asuntovaunun ehdoton etu on sen tilavat asuintilat. Koosta riippuen asuntovaunuissa on makuupaikkoja tyypillisesti 4 – 8 hengelle. Tilavampi lomakoti mahdollistaa hieman väljemmän liikkumisen sisätiloissa ja esimerkiksi lapsille on enemmän tilaa leikkimiselle. Matkustajapaikoista ei tarvitse vaunun kanssa huolehtia, sillä veturina kulkee oma henkilöauto.
Oletko liikkeessä pysyvä aktiivimatkailija vai paikoillasi lomasta nautiskelija?
Onko suunnitelmissa omatoimiloma kotimaata kierrellen vai onko kohteeksi valittu pari kohdetta pidempää oleskelua varten? Perusajatus on, että matkailuauto sopii paljon liikkuville, kun taas asuntovaunu puolestaan pidempään paikallaan viihtyville.
Matkailuauto kannattaa ottaa mietinnän alle, jos suunnitelmissa on esimerkiksi kotimaan kierros, eikä yhdessä paikassa aiota viettää montaa päivää. Seikkailevan ja aktiivisen matkailijan, joka aikoo yöpyä puskaparkeissa ja vaihtaa kohdettaan usein, voi olla syytä harkita näppärää retkeilyautoa.
Asuntovaunu on hyvä vaihtoehto, jos lomareissulla aiotaan yöpyä pidempään samassa paikassa. Kohteessa asuntovaunun voi jättää leiripaikalle ja lähteä kiertämään lähiseutuja henkilöautolla. Vaunun kanssa saattaa myös olla haastavaa puikkelehtia esimerkiksi kapeilla kaupunkiteillä tai kauppojen pihoissa.
Otatko mukaasi suuria harrastusvälineitä?
Matkailuajoneuvojen säilytystiloissa on eroja, ja tilat ovatkin tärkeässä roolissa, jos reissussa mukana kulkee kookkaita harrastusvälineitä. Takatallilliset matkailuautot kuljettavat kätevästi isompiakin tavaroita, ja kookkaimpien ajopelien kyytiin mahtuu jopa crossipyörä tai kajakki. Polkupyörät kulkevat tarpeen vaatiessa esimerkiksi taakse asennettavissa telineissä. Tarkastele siis myös tiloja harrastevälineiden kuljetukselle. Matkailuautoihin on mahdollista kiinnittää peräkärry suurempien välineiden kuljetukselle.
Millainen vetoauto tai ajokortti ajoneuvon kuljettamiseen vaaditaan?
Eri kokoiset matkailuajoneuvot vaativat ajajaltaan erilaisia asioita, eikä painavaa ajokkia välttämättä ajetakaan ihan noin vain. Tarkista aina ajokorttivaatimukset sekä matkailuauton että vaunuyhdistelmän osalta, ja myös vetävän auton soveltuvuus asuntovaunun veturiksi. Esimerkiksi hybridit tai sähköautot eivät sovellu asuntovaunun vetureiksi, sillä niissä ei ole sellaisia vetämiseen soveltuvia ominaisuuksia, kuten tavallisissa autoissa on.
Sallitut painorajoitukset tulevat tietyn rajan jälkeen vastaan myös vaaditun ajokortin osalta. Esimerkiksi tavallisella B-ajokortilla saa ajaa alle 3500 kiloista matkailuajoneuvoa tai vaunu-ajoneuvoyhdistelmää.
Tutki ajokorttisi ja vetoautoksi suunnitellun ajokin soveltuvuus ennen matkailuajoneuvon vuokrausta. Mukavaa matkaa!